Zoals Kawaishi het heeft bedoeldgonosen_no_kata_d

Duidelijkheid geeft aan hoe er gewerkt moet worden. Niet alleen bij dit kata, maar ook dat het een eis wordt voor 1e dan judo met ingang van september 2012. Dat was een reden om op zondag 20 november j.l. naar Wijk bij Duurstede te komen om onder leiding van Edgar Kruyning de leidraad van dit kata door te nemen. 54 judodocenten waren actief om de 12 handelingen die volgens het “ Busen Judo kata boek” worden omschreven door te nemen.

Deze training gaf aan hoe belangrijk het is voor de leraren en examinatoren te letten op diverse knelpunten. Streven naar een eenheid is de voornaamste doelstelling. Belangrijk is dat de 12 technieken uit het Go no sen no kata zonder rust worden uitgevoerd.

In zijn slotwoord gaf Edgar Kruyning aan dat het moeilijk is om 2 werkstromen (Kodokan en Busen) tot een eenheid te brengen, maar dat het een verademing is om dit kata tot een eenheid te mogen krijgen. Het Go no sen no kata is geen “Kodokan” en geen “Busen”-kata. Het is een kata zoals Kawaishi het heeft bedoeld. Het allerbelangrijkste is om dit kata helder te krijgen. Daarom is stabiliteit zo belangrijk. Laten we de schouders onder het judo zetten en geen partij kiezen. Wil Lűschen, voorzitter van de Nationale Graden Commissie,  gaf aan hoe belangrijk de examinatoren zijn die goed kunnen beoordelen en door de hoeveelheid van verschillen kunnen kijken. Nu bepalen we samen. Het boek “Busen Judo kata” houden we aan als leidraad.

mt_gallery:gonosen_no_kata

Activiteiten

27-05-2018 Jaarvergadering

Leden voor Leden