In 2014 is het 66 jaar geleden dat de eerste judo-en jiujitsu leraren besloten om een belangenvereniging op te richten.

Karel van Hellemond, Dick Vollenhoven en Gé Koning vormden het eerste bestuur van de NVJJL. Het moto was: ”nieuwe technieken uitwisselen en elkaar helpen de judo- en jiujitsu-sport uit te dragen”.

De NVJJL is een zelfstandige vereniging, maar de samenwerking met het bestuur van de JBN is uitstekend. Zo organiseren de JBN en de NVJJL (bijna) maandelijks stages op de zondagmorgen in Wijk bij Duurstede, die voor de leden van de NVJJL gratis toegankelijk zijn. Jaarlijks komen Japanse docenten naar ons toe voor hun inbreng. (Dit in samenwerking met CIOS Nederland)

Natuurlijk heeft het huidige bestuur daar nog vele items aan toegevoegd, zoals om de vijf   jaar op de jaarvergadering elkaar in een andere omgeving ontmoeten, bij te praten en onze partners ook kennis te laten maken met de collega’s.

De judopakken met het logo van NVJJL zijn ook dit jaar weer te koop. Het fenomeen “Spreekbeurttasjes” die op de scholen een groot succes zijn, is een initiatief van de NVJJL.

Bij het huidige bestuur kunt u terecht met al uw vragen, want het bestuur bestaat uit en zelfstandige actieve sportschoolhouder, een in loondienst zijnde leraar, een amateurlerares en een gepensioneerde hogere dan die in commissies van de JBN zitting heeft.

Ad Rebel.

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden