takahashi_10Het bezoek van de Japanner Susumu Takahashi met zijn partner Suguru Yano aan ons land heeft velen van ons de ogen geopend. Van 19 t/m 30 maart waren zij te gast van CIOS Nederland waar zij 10 dagen lang diverse kodokan kata ’s hebben uitgedragen. Onder de noemer “haal de bron hierheen” hebben beide Japanse sensei ‘s vele judodocenten laten zien en voelen wat ‘ kodokan kata’ inhoudt.

Op vrijdag 25 maart j.l. was de NVJJL gastheer. 28 judodocenten stonden in Wijk bij Duurstede op de tatami om 2,5 uur lang de staande handelingen van het Kime-no-kata te trainen . Op bescheiden, boeiende maar vooral kundige wijze wist Susumu Takahashi de groep te binden met dit kata. Aangezien Takahashi eind vorig jaar ook in ons land was en kon genieten van onze “Hollandse” gewoontes, bood voorzitter Ad Rebel beide Japanners als dank een emmertje satésaus aan om deze mee te nemen naar Japan.

Tot slot wist Susumu Takahashi ons te vertellen dat naar aanleiding van zijn bezoek vorig jaar aan ons land -waar hij zich liet voorlichten omtrent docentenopleiding(en) - in 2013 een lerarenopleiding in Japan wordt gestart.

Rolf Tijssen

mt_gallery:Workshop 25-03-2011

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden