budodag_april_2011_028De kwaliteit beleven we met z’n allen. “Het houden van Budo”

Een enthousiaste senioren Budodag van de NVJJL en JBN met veel variaties

Zondag 10 april j.l. stond in het teken van de drie disciplines binnen de Judo Bond Nederland. 108 ingeschreven deelnemers stonden op de mat om op deze eerste “senioren budodag” de specifieke technieken die zowel bij Judo, Jiu-jitsu en Aikido van toepassing zijn te trainen. Een gevarieerd programma van ruim 5 uur.

Initiatiefnemer en bondsbestuurslid Tom Kempkens benadrukte in zijn openingspeech de waarde tussen de NVJJL en de Judo Bond Nederland. Dit gezamenlijke project heeft tot doel om te genieten en elkaar te verstevigen in gevoel. Neutraal zijn in deze training is voor Tom Kempkens een verlangen. Het liefst zou hij iedereen op de tatami willen hebben met een witte band waarbij er geen afstanden zijn.

Het evenement werd geopend door Ad Rebel die de groep trakteerde met een warming up op muziek. Het budo evenement werd voortgezet met de drie budo disciplines die elk 30 minuten in beslag namen. Peter Helsdingen en Ad Rebel startten met de eerste drie technieken van het stok kata (jiu-jitsu), gevolgd door Mark Bette en Berber Roorda die diverse technieken uit hun Hikomi-no-kata behandelden (judo). Chris de Jong sloot de ochtendsessie af met enkele polsklemmen die gericht zijn op Aikido.

Een klaargezette lunch na de ochtendsessie was voor de vele deelnemers een welkom op maat!

Wat je ziet is niet wat je krijgt! Je moet voelen wat je doet!

Dat was precies de bedoeling van het programma na de pauze wat voortgezet werd door Mark Huizinga en Chris de Korte voor het Judo, Chris de Jong voor het Aikido en Mario den Edel voor het Jiu-Jitsu. De deelnemers konden zich aansluiten op de mat van hun gekozen activiteit. Opmerkelijk was dat 76 deelnemers de kanteltechnieken van Mark Huizinga en Chris de Korte gingen volgen. 10 deelnemers waren op de tatami bij Aikido om daar de grondbeginselen te leren en 22 deelnemers gingen te kijk bij Mario den Edel die de groep liet inspireren met een bredere vorm van jiu-jitsu. In een kort tijd bestek een zgn. all round- training.

Na ruim twee uur trainen werd deze eerste Budodag afgesloten met een indrukwekkende budo demonstratie van 30 minuten door Edgar Kruyning met enkele leerlingen van zijn sportschool. Een inspirerende mix van jiu-jitsu, zwaardvechten, aikido en het kime-no-kata gaf aan deze dag voor 100% was geslaagd.

Enkele uitspraken na de training:

- Tom Kempkens “ Dit enthousiasme hoef je niet te forceren. Het is er!”
- Chris de Jong    “ Ontdekken van nieuwe bewegingen waren welkom”
- Edgar Kruyning  “ Geslaagd evenement. De diverse disciplines waren compleet”
- Mario den Edel  “ Iedereen laten inspireren, het gaf meer aan dan alleen oefeningen”
- Mark Bette         “ Het was een pretpark om rond te lopen”
- Mark Huizinga;  “  Men was leergierig, vooral de details. Heerlijk om mee door te gaan”

En nu op weg naar de tweede Senioren Budodag in 2012

Rolf Tijssen

mt_gallery:Senioren budodag 2011

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden