marcel_kuyer_11De start van de workshops van dit seizoen was in handen van Marcel Kuyer. In een ontspannen les bood Marcel diverse mogelijkheden aan die van belang zijn om kinderen goed te kunnen laten valbreken waardoor geen angsten ontstaan bij werptechnieken. De uitgangspositie was heel duidelijk "Uke moet de rol van het valbreken goed begrijpen".

De uitgangspositie van Marcel Kuyer

Marcel probeert in de warming up vormen te vinden die dichtbij de worp liggen die hij in de les wil behandelen. Deze vormen probeert hij zo makkelijk mogelijk te houden om tempo te krijgen en de kinderen veel te laten oefenen. Bij de uiteindelijke worp kan hier dan altijd weer naar terug verwezen worden. Wanneer Uke weet wat hij moet doen en durft te vallen dan wordt het een stuk makkelijker om Tori een goede worp te laten maken. Vaak ziet Marcel dat men bezig is om Tori van alles uit te leggen, maar vergeet men hoe belangrijk de rol van Uke is in het judospel. Bij de eindhouding van de worp laat Marcel Kuyer in zijn les de kinderen elkaar corrigeren bij het verkeerd vallen.

In deze les waar 18 judodocenten aan deelnamen was zichtbaar dat nagenoeg bij elke worp de veiligheid voorop stond. Zo werd er met de judodocenten geoefend in heupworpen, schouderworpen maar ook met beenworpen en sutemi's. In alles werd duidelijk benadrukt hoe Uke moet vallen. Een leerzame les waarin iedereen werd gewezen op het plezier en niet meteen op de prestaties.

Rolf Tijssen

mt_gallery:Kweken in vertrouwen naar elkaar!

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden