kime_no_kata_6._busen__2_oktMet de opmerking "Kwaliteit ligt in aktie en ontspanning" wist Edgar Kruyning met zijn partner Mathieu Lawalata de gewapende aanvallen in het Busen Kime no kata inspirerend over te brengen. 26 judo en jiu-jitsu leerkrachten stonden op zondag 2 oktober j.l op de tatami om hier aan deel te nemen.

 

In zijn inleiding werd door Edgar Kruyning zorgvuldig diverse "Taisabaki" posities doorgenomen. Een belangrijke aanwijzing die Edgar gaf, is dat bij het oefenen geen weerstand op het lichaam moet komen te staan. Je moet het voelen, want de kwaliteit ligt in aktie en ontspanning. In het Kime no kata zal men besluitvaardig moeten optreden. Vanuit een gedoceerde opbouw zal alles uit één moment tot zijn recht moeten komen. Daarnaast zal Uke zijn rol goed moeten kennen en begrijpen wat er gebeurt.

In zijn slotwoord benadrukte Edgar Kruyning : "Kwaliteit is het detail die op zijn plek moet vallen". De aanval moet volledig zijn en op het allerlaatste moment dient gereageerd te worden.

Een inspirerende training die zijn vervolg gaat krijgen op zondag 5 februari a.s.

Rolf Tijssen

mt_gallery:kime_no_kata_2._busen__2_okt

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden