ronald_huffenreuter_2De tweede workshop op zondag 7 oktober jl. gaven spontane momenten aan.

Ronald Huffenreuter startte het eerste gedeelte met opbouwmomenten in het ne-waza .
24 enthousiaste judodocenten namen deel aan deze les, met de nadruk: "Als je werpt, volg hem!". De visie van Ronald Huffenreuter is duidelijk: de jeugd moet sneller reageren en niet meteen in de verdediging gaan. Kijk maar naar het Braziliaans jiujitsu, 80% is grondwerk en 20 % staand. Wij doen het precies andersom. Leer de jeugd om aan te vallen en sneller boven te laten komen. De les van Ronald gaf inzicht met veel bewegingsvaardigheden waarbij initiatief nemen en kantelen duidelijk naar voren kwamen.

Het tweede gedeelte was in handen van John Bakker. Het thema: "Eigen programma voor een dan-examen" gaf aan dat je een programma dient te maken waar je goed in bent. Maar ook "Wat past bij je" en "Het eigen werkstuk hoort bij de kandidaat." We moeten voorkomen dat een "eigen werkstuk" een eigen leven gaat leiden. Met voorbeelden vanuit o.a. de Tai-o-toshi, hikomi-waza, o uchi-gari en ippon seoi-nage liet John de groep judoleraren zien dat diverse richtingen van werpen noodzakelijk is. De reactie van Uke hierop is hierin vereist.
Met de opmerking "Ga eens spelen met 1 techniek in plaats van een hoeveelheid technieken te laten zien", wist John Bakker de groep tot nadenken te zetten.
Alle deelnemers ontvingen bij de afsluiting van deze workshop een DVD als studiemateriaal.

Rolf Tijssen
mt_gallery:werken-met-inzicht

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden