budoveteranen 13De 2e Budoveteranen sessie was deze keer bij Van de Kamp Sport in Almere op zaterdag 29 november jl. Een prachtig evenement met je gevoel in het Budoaspect. Als speciale gast was Tonny Wagenaar, 9e dan, aanwezig.

Prominent of niet: gewoon meedoen met datgene wat je boeit. Van ‘Ne waza, Tachi waza, Ju no kata tot aan Jiu jitsu’. Elk onderdeel kwam 15 minuten aan bod.

Henny Stomphorst beet de spits af met een bewegelijke judo warming-up, gevolgd door enkele keer- en kanteltechnieken. Joop Mackaay maakte de groep bewust van het balans verstoren middels enkele tachi waza technieken.

 

Na een half uur werken konden de veteranen genieten van een jiujitsu demonstratie van Roland van de Kamp met Vincent Gravenstijn, gevolgd door Wilfred Derks die vanuit de judobeleving enkele technieken aangaf met de opdracht “Hoe kom ik achter mijn tegenstander?”

De training werd afgesloten met een Ju-no-kata demonstratie van Monique Hompus en Angelique Wolters (8e op de WK in Malta), gevolgd door het beoefenen van enkele handelingen uit dit kata die vakkundig door Mas Blonk, 8e dan, werd begeleid.

Nadat de 20 deelnemers zich hadden omgekleed werd deze 2e Budoveteranen sessie afgesloten met het uitreiken van een “erespeld” die iedereen kreeg uitgereikt als blijk van erkenning, aanwezigheid en dankbaarheid.

De deelnemers hebben allemaal genoten maar ook hun ideeën en ervaringen uitgewisseld .

De 3e  Budoveteranen dag zal in de loop van 2015 in Eindhoven plaatsvinden.

Rolf Tijssen

mt_gallery:Budoveteranendag 2014

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden