Chris de KorteOp de één na laatste workshop van dit seizoen presenteerde Chris de Korte, op zondag 11 maart j.l., zijn visie op het Busen judo (nage-no-kata).
Voor 16 docenten wist hij i.s.m. Edgar Kruyning de wijze te omschrijven van de tegenpool van het kodokan kata. Met het thema “niets is voorgeschreven”, en het beoefenen van het Busen judo kata is moeilijk maar vooral lastig, wist hij de groep leerkrachten met zijn realiteit dit kata te trainen.

Maar er is meer! De visie van Chris de korte is niet alleen de doelstelling van het kata te verbeteren, maar de kenmerken van het judo in het algemeen.
Judo kan onderverdeeld worden in:

  • Judo als Olympische sport. Daarmee wordt bedoeld dat de relatie binnen het judo veel sneller gaat dan wat de gemiddelde judoka voor ogen heeft. Als wedstrijdjudoka wil je presteren. Dat betekent gemiddeld 12 jaar van je leven intensief oefenen en trainen.
  • Judo als krijgskunst. Het begrijpen maar vooral trainen van de doelstelling. Waarin geen hoge score in het wedstrijdjudo is bereikt, maar het trainen van de kata als doelstelling. Het “busen judo kata is “moeilijker maar vooral lastiger dan het kodokan kata. Niets is voorgeschreven.
  • Judo als bewegingsleer. Hiermee wordt het recreatief judo mee bedoeld Kortom met deze stellingen is “de cyclus” van het judo op alle fronten belicht.
{multithumb thumb_proportions=fill}mt_gallery: Busen judo kata door Chris de Korte

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden