Dit was zeker te bespeuren in de Jiujitsu workshop van zondag 24 januari jl.

Rinus Tegelaar en Judith de Weerd wisten de 24 jiujitsu docenten te prikkelen en te stimuleren in hun visie van realiteit van (zelf)verdedigen.

judith de weerdIn het eerste blok gaf Rinus Tegelaar met vol enthousiasme zijn thema “verdedigen tegen stoken en tanto (aanvallen)”. Een scala van technieken werden door Rinus aangeboden. De boodschap was duidelijk: hoe ontwapen je? De realiteit terugvinden van zelfverdediging moet realistisch, effectief en gebaseerd zijn op een gevecht. Het ontwijken daarin (om niet gestoken en geslagen te worden) zal realistisch moeten zijn. Denk aan “tai sabaki”.  Rinus benadrukte nadrukkelijk dat het geen kunstjes zijn maar realiteit. Een belangrijk thema bij examens.

In het tweede blok gaf Judith de Weerd eveneens aan dat we geen kunstjes moeten maken. Alles gaat om een juiste timing. En….. de basis van het ne waza is ebi. In haar training heeft Judith gebruik gemaakt van de 2e, 4e en 6e techniek uit het Ne waza kata. Met speelse maar vooral doeltreffende voorbereidingsoefeningen opende Judith haar training. Alles heeft te maken met hoe jij als verdediger erin staat. M.a.w. “Leer bewegen op de grond. Maak gebruik van je eigen lichaam. Denk aan bruggen, liften en hanteer hefboom technieken. Maar vooral verplaats je”.

Een interessante jiujitsu ochtend waarin we weer geconfronteerd werden met het werken aan jezelf en niets gaat vanzelf!

Rolf Tijssen

mt_gallery:20160124

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden