ImageVoor velen is John Bakker een ‘jeugdspecialist’.
Degene die aan zijn workshop hebben deelgenomen kunnen dit met recht beamen. Tijdens de laatste officiële workshop op zondag 1 februari j.l. wist John Bakker in het eerste gedeelte van deze workshop de 36 deelnemende judodocenten op een vlotte, speelse maar vooral humoristische wijze te vermaken.

Schoolpleingedrag

Met onderlinge afspraken kom je heel ver. Respect tonen voor de andere judoka is vereist.
‘Sorry’ kunnen zeggen als je tegen iemand opbotst. En daar waar nodig is hulp geven. Maar ook een ondersteuning zijn om te verwijzen. Kortom niet alleen op het schoolplein wordt dit van het kind verwacht maar ook op de judomat. Met deze achterliggende gedachte werden de judospelletjes gepresenteerd en doorgenomen. En aan de deelnemende judodocenten kon je zien dat ‘ het kind’ in hun nog volop aanwezig was. De termen zoals ‘IJsberen-spel ‘, ‘Honden-spel’  ‘Eilanden-spel’, ‘Til op de beer’ en ‘Banen-spel’ was een greep uit de vele judospelletjes die gepresenteerd werden. Vooral werken met materialen gaf een uitnodigend competitie element. Wederom een aanvulling op de spel-DVD die John Bakker enkele jaren geleden voor de leden van de NVJJL heeft uitgebracht.

Kodokan Katame no kata

In het tweede gedeelte van deze workshop gaven Manfred Kuijpers en José Haegens een uitleg en training over de technieken uit de eerste serie van het Kodokan Katame no kata. In zijn inleiding vertelde Manfred Kuijpers hoe belangrijk de ceremonie van het groeten en de uitvoeringen daarvan zijn. De etiquette is een essentieel onderdeel van het judo dat met respect dient te worden uitgevoerd. De ceremonie is bij de Kodokan kata’s vastgesteld en moet daarom op deze wijze worden uitgevoerd. De eerste drie houdgrepen van het katame no kata werd op gepaste wijze gedemonstreerd en uitgevoerd. Na afloop van de training
gaf José Haegens aan dat de wijze van hun demonstratie van dit kata te vinden is in het boek en DVD ”de basishandelingen van Tori en Uke in het katame-no-kata”.

mt_gallery:Workshop 1 februari 2009 

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden