Een verscholen judovorm wat nu volop daglicht krijgt !

ImageOok dit jaar hebben de japanners Susumu Takahashi en Koji Komata een werkbezoek gebracht aan ons land. Aangezien Takahashi later in ons land arriveerde, was het Komata die voor de NVJJL de derde en vierde serie Kodokan Nage-No-Kata en de eerste drie handelingen van het Kodokan Katame No Kata doceerde. Op gepaste wijze van denken en handelen wist hij iedereen te boeien met zijn kennis van zaken. Met nadruk werd gewezen dat men het kata met z’n tweeën moet aanvoelen. En dat het initiatief uit gaat van Tori. De praktische voorbeelden van Koji Komata lieten zien hoe belangrijk controle handelingen gewenst zijn in het Kodokan Nage-No-Kata. Met gevoelsmatige discussie vanuit de groep werd het gewenste resultaat behaald. Aan deze training in Wijk bij Duurstede werd door ruim 80 judodocenten deelgenomen.


Koji Komata (57) 7e dan Kodokan judo is parttime docent aan de Kodokan in Tokio. Daarnaast is hij docent aan de universiteit van Tsukuba en lid van de World Kata Commissie. In april 2009 demonstreert Koji Komata tijdens de “All Japan Championship” het Kodokan Koshiki no kata. Voor de Japanner heeft het behalen van de overwinning tijdens deze “All Japan Championship” meer impact dan het behalen van de titel bij de WK Judo.
Uit respect en waardering ontving Koji Komata uit handen van voorzitter Ad Rebel een nostalgisch judopoppetje, met het verzoek om volgend jaar weer van de partij te zijn.

mt_gallery: Kodokan Kara 21 maart 2009

Activiteiten

Geen evenementen

Leden voor Leden